merkel laschet
Globál

Merkel pártja nem akarná vállalni a másodhegedűs szerepét egy új német kormányban

Portfolio
A CDU-s kancellárjelölt a közszolgálati ZDF műsorában válaszolt az állampolgárok kérdéseire. Laschet a lehetséges koalíciókról is nyilatkozott – írja a Spiegel.

A CDU már hetek óta gyengén teljesít a szövetségi méréseken, a rivális SPD a múlt hónapban megelőzte a konzervatívokat, azóta pedig még inkább növelte előnyét Merkelékkel szemben. Armin Laschet személyes támogatottsága még rosszabbul áll, ő a legkevésbé népszerű kancellárjelölt a három induló közül.

Laschet ennek ellenére, kijelentette, hogy bízik a győzelemben, illetve abban, hogy a CDU/CSU-szövetség adja majd Németország következő kancellárját a jövőben.

Szóba kerültek a lehetséges koalíciós opciók is, mivel a jelenlegi mérések alapján, rendhagyó módon csak három párt összefogása biztosítana kormányzóképes többséget egy majdani német kormánynak.

Laschet ennek kapcsán leszögezte, hogy a CDU/CSU nem kíván kisebbik koalíciós partnerként részt venni a kormányzásban, ha nem ők nyernék a választást. A CDU-s jelölt emellett határozottan kijelentette, hogy semmilyen formában nem terveznek együttműködni a populista AfD-vel.

A kereszténydemokrata politikust a programjáról is kérdezték. Támogatását fejezte ki a klímaváltozás elleni küzdelem iránt, ugyanakkor úgy vélte, a szenet nem lehetséges 2038 előtt kivezetni az energiapiacról anélkül, hogy az ne járjon munkahelyek megszűnésével.

Ami pedig a minimálbér emelésének kérdését illeti, Laschet szerint ez nem a nagypolitikára, hanem a szakszervezetekre tartozik.

Címlapkép forrása: Hauter-Pool/Getty Images

katona bence hiventures konferencia
trader23
bull
Laptop
cramer
felhő technológia
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Foglalkozunk a hazai, az európai, az amerikai részvényekkel, és a fontosabb tőzsdeindexekkel.
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
itelet bilincs