Előfizetői tartalom

Öt végzetes hiba vezethet el Angela Merkel lehetséges utódjának bukásához

Portfolio
Armin Laschet, a CDU jelöltje nem igazán találja a helyét a német választási kampányban. A politikus és pártjának népszerűsége még mindig nem tudott elmozdulni a mélypontról, az SPD-s Olaf Scholz pedig továbbra is vezet a méréseken. Laschet bízott abban, hogy legalább a televíziós vitákkal képes lesz javítani pozícióján, de csalódnia kellett. De mi állhat az enervált kampány hátterében? A Spiegel csapata egy hónapon keresztül követte Laschetet, a látottak alapján pedig öt olyan tényezőt nevezett meg, amelyek hozzájárultak az eddig nem túl sikeres szerepléshez.

Korábbi módszert másolt Az elemzés szerint az első hiba Laschet vezetési stílusából adódik. Laschet ugyanis Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnökeként sokkal inkább viselkedett egy reprezentatív szerepkörrel bíró köztársasági elnökként, semmint kormányfőként. Ez leginkább abban jelentkezett, hogy Laschet személyesen mindig is igyekezett távol tartani magát a konfliktusoktól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés