Előfizetői tartalom

Rejtélyes betegség támadja Amerika befolyásos embereit – Már a Fehér Ház is retteg a Havanna-szindrómától

Több mint 200 amerikai diplomata, hírszerző, katona és külügyminisztériumi alkalmazott vált már a rejtélyes Havanna-szindróma áldozatává a világ minden részén, legutóbb egy olyan személy, aki nagyon közel állt a CIA igazgatójához, Bill Burnshöz. Az ismeretlen eredetű tünetegyüttessel hányás, szédülés, fejfájás lép fel és általában hetekig, hónapokig tart a tünetek kikezelése, de van, aki örökre halláskárosodást vagy agykárosodást szenvedett. Már mind a 18 amerikai hírszerzési szervezet próbálja kinyomozni, hogy mi okozhatja a szinte kizárólag fontos feladatokat ellátó amerikai szövetségi alkalmazottakat támadó szindrómát; vannak, akik az orosz hírszerzés mikrohullámú fegyverét gyanítják a háttérben.

A rejtélyes Havanna-szindróma A Havanna-szindróma tüneteit észlelték Bill Burns, a CIA igazgatójának egyik közvetlen beosztottján, miután a hírszerzési szervezet vezetői Indiában jártak. Az incidens kisebb pánikot okozott a Fehér Házban, hiszen a rejtélyes tünet együttes már sokadik fontos amerikai tisztségviselőnél bukkant fel és a mostani eset azt bizonyítja, hogy Amerika...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés