Előfizetői tartalom

Két nyomós oka van Vlagyimir Putyinnak arra, hogy tárgyalóasztalhoz üljön Afganisztán új uraival

Kiss Csaba
Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvába invitálta a tálib vezetőket egy Afganisztánról szóló nemzetközi megbeszélésre. Oroszország bár hivatalosan nem ismerte el a tálib kormányt, valójában őket tekinti Afganisztán urainak, és tőlük várja, hogy stabilizálják az országot. Moszkva számára Afganisztán békéje kiemelten fontos, mivel a szomszédos belső-ázsiai volt szovjet tagköztársaságokat pufferzónájának és érdekszférájának tekinti. Putyin diplomáciai tárgyalásokkal és katonai erődemonstrációkkal igyekszik kontroll alatt tartani a fejleményeket, ha már irányítani nem tudja azokat.

Putyin Moszkvában fogadja a tálibokat Csütörtökön fontos bejelentést tett Vlagyimir Putyin orosz elnök afganisztáni különmegbízottja, Zamir Kabulov: a tálib vezetőket is meghívják az október 20-án Moszkvában esedékes tárgyalásokra, melyek témája az afganisztáni helyzet. Bár Oroszország hivatalosan még nem ismerte el a tálib kormányt, sőt Moszkva továbbra is terrorista...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái