Előfizetői tartalom

Amerikai gyarmat lesz Európa? Veszélyes jövőt jósol a szakértő

Huszák Dániel
A jövőben alighanem jelentősen veszíteni fog globális hatalmából az Egyesült Államok, Kína viszont nem fog abszolút dominanciát szerezni a világ felett, a következő évtizedek politikáját alighanem a két szuperhatalom rivalizációja fogja dominálni – mondta el Bruno Maçães, elismert nemzetközi geopolitikai szakértő, tanácsadó, szerző és volt politikus a Portfolio-nak. Az Eurázsia hajnala című könyv szerzője arról is beszélt, hogy jó esély van rá, hogy Európa gyakorlatilag az Egyesült Államok gyarmatává válik az évtized második felére, illetve összességében úgy véli, kifejezetten veszélyes évtizedek előtt állunk.

Bruno Maçãesszel az idei Brain Bar után beszélgettünk, mely során Orbán Balázzsal, a Miniszterelnökség politikai igazgatójával és Anatol Lieven klímaszakértővel tartott közös fórumot: Kapcsolódó cikkünk 2021. 09. 10. Gyarmat lehet az EU-ból 2050-re? Háromféle forgatókönyvet vázolt föl a geopolitikai szakértő Portfolio: Sokan úgy vélik, az Egyesült Államok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái