Előfizetői tartalom

Elkészült a következő nagy háború forgatókönyve – Így nézhet ki a 21. század legvéresebb katonai konfliktusa

Huszák Dániel
Kína már összeállította a Tajvan elleni invázió terveit és rendszeresen gyakorolja ezek kivitelezését. Hiába viszonylag kis terület a de facto önálló országként funkcionáló szigetcsoport, egy ilyen háború során milliós lélekszámú hadseregek csapnának össze, ami rég nem látott intenzitású katonai konfliktust hozhat. Peking gyors győzelemben reménykedik, Taipeinek viszont az az érdeke, hogy minél inkább elhúzza a harcokat és lassan „véreztesse ki” a kommunista Kínát. Így nézhet ki egy testvérháború a Kínai Népköztársaság és a Kínai Köztársaság közt.

Kész az inváziós forgatókönyv Kínai tengerészgyalogosok egy hadgyakorlaton. Fotó: US Navy via Commons A múlt héten írtunk arról, hogy érezhetően nőtt a feszültség a Kínai Népköztársaság (Kína) és a Kínai Köztársaság (Tajvan) közt; számos politikai és katonai vezető arra figyelmeztet, hogy néhány éven belül sor kerülhet a szigetcsoport nyílt inváziójára...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái