Előfizetői tartalom

Az internet népe sikítva röhög Kína horrorisztikus megfigyelőrendszerén

Elnyomó. Disztópikus. Orwelli. Nagyjából ezekkel a jelzőkkel szokták illetni a Kínai Népköztársaság állami megfigyelő- és értékelő rendszerét, a társadalmi kreditrendszert. Miközben a Kínai Kommunista Párt embereket tilt el a tömegközlekedéstől, oktatástól, hitelfelvételtől alacsony kreditpontszámuk miatt, a Nyugat internetezői röhögnek az egészen és szabályos mémhadjárattal parodizálják ki a XXI. század talán legfélelmetesebb digitális disztópiáját.

Él már a digitális disztópia Már részlegesen üzembe helyezte a Kínai Kommunista Párt az úgynevezett társadalmi kreditrendszert, melynek elsődleges feladata, hogy megfigyelje és értékelje Kína lakosságának viselkedését, majd az elért pontok alapján juttassa hozzá vagy tiltsa el az állampolgárokat bizonyos szolgáltatásoktól. A rendszer működése több szempontból is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés