Előfizetői tartalom

Épphogy elkezdték kiheverni a történelem egyik legvéresebb polgárháborúját, újabb puccs rázta meg a 40 milliós országot

Hivatalosan is magához ragadta a hatalmat a hadsereg Szudánban. A katonák őrizetbe vették Abdalla Hamdok miniszterelnököt és feloszlatták az országot irányító katonai-civil koalíciós testületet. Abdel Fattah al-Burhan tábornok, a puccs vezetője vészhelyzetet hirdetett és beszédet intézett Szudán népéhez, melyben tettét a "béke és stabilitás megőrzésével" indokolta. Elemzők szerint valószínűleg épp a puccs lesz az, amely ismét destabilizálja az országot, melyben alig 16 éve zárult le a történelem egyik legvéresebb polgárháborúja.

Puccs volt Szudánban Ma reggel kezdtek el szivárogni hírek arról, hogy valószínűleg katonai puccs zajlik Szudánban. Váratlanul katonák jelentek meg több szudáni kormányzati tisztségviselő háza körül és volt, akinek megtiltották, hogy elhagyja lakhelyét, míg másokat elszállítottak. Katonai őrizetbe került Abdalla Hamdok miniszterelnök mellett Ibrahim Al-Sejk ipari miniszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés