Előfizetői tartalom

Kivédhetetlen szuperfegyvereket építenek a nagyhatalmak, drámai helyzetbe került Amerika

2018-ban alighanem új fejezet nyitott Vlagyimir Putyin orosz elnök a stratégiai hadviselésben. Nyilvánosan bejelentette, hogy Oroszország hiperszonikus fegyvert fejlesztett, majd 2019-ben világelsőként rendszerbe is állították az Avangárd névre hallgató eszközt. Rövidesen Kína is előállt saját hiperszonikus fegyverével, a DF-ZF még ebben az évben elérte kezdeti műveleti képességét. Néhány hete Kína állítólag egy olyan hiperszonikus fegyvert is tesztelt, melynek technikai hátteréről még csak fogalma sincs az amerikai hírszerzőknek. Az Egyesült Államok komolyan le van maradva a hiperszonikus fegyverek fejlesztésében; olyannyira, hogy a Capitoliumban, a Pentagonban és a nagy amerikai fegyvergyáraknál is 4-5 éves hátrányt emlegetnek.

Oroszország és Kína az élvonalban Évtizedekig vitathatatlan volt, hogy az Amerikai Egyesült Államok vezeti a technológiai versenyt a fegyverkezés terén legfőbb geopolitikai riválisaival szemben, az elmúlt években azonban számos stratégiai területen valósított meg Oroszország és / vagy Kína olyan technológiai áttörést, melyet Amerikának még nem sikerült elérni. Ilyen területek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés