Előfizetői tartalom

Titkos tervek a harmadik világháborúról: Amerika megpróbálta volna azt, amibe Napóleon és Hitler is belebukott

Néhány hete írtunk az Egyesült Államok hidegháborús nukleáris célpontjairól Magyarországon, ennek kapcsán érdekes lehet megvizsgálni az amerikai terveket arra vonatkozóan is, hogy győztek volna a Szovjetunió és szövetségesei ellen egy totális háború során. Erre valamennyire választ adhat az Operation Dropshot vázlata, egy pár évvel a második világháború után, 1949-ben készült amerikai tervezet, amely egy 1957-ben megvalósuló harmadik világháború forgatókönyvét vázolja fel. A tervek szerint Amerika atomcsapással kényszerítette volna korai megadásra a Szovjetuniót, de ha így nem járnak sikerrel, szárazföldi inváziót terveztek a rivális nagyhatalom ellen.

Az amerikai harmadik világháborús tervek mellett írtunk korábban a szovjet, illetve brit tervekről is, ezeket itt olvashatja el: Kapcsolódó cikkünk 2021. 08. 29. Titkos tervek a harmadik világháborúról: a legyőzött náci hadsereggel akarta megtámadni a Szovjetuniót Churchill 2021. 09. 11. Titkos tervek a harmadik világháborúról: a magyar hadsereg foglalta volna el a nukleáris...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés