Előfizetői tartalom

Ilyen egy igazi karácsonyi szomszédterror - Vigyázz, mert csődbe vihet!

Faluvégi Balázs
A karácsonyi időszak eljövetelével itthon is egyre gyakrabban látunk házakat, kertben lévő fákat fényekkel, fényjátékkal felszerelve. Azt gondolnánk, hogy a szeretet ünnepén a látvány mindenkit elégedettséggel tölt el. Egy Idahoban lévő kisvárosban azonban valaki olyannyira túltolta a díszítést és az azt övező ünneplést, hogy azzal pereskedésig fajuló, keserves, sok tízmillió forintos károkat okozó vitákat generált a helyi közösséggel szemben. Az eset országosan is ismertté vált, és a napokban egy dokumentumfilm is megjelent róla. Ebben pedig a készítők remekül ráéreztek arra, hogy ami történik, jóval túlmutat néhány szomszéd civakodásán, és az amerikai társadalomban meghúzódó, egyre inkább a felszínre törő, hatalmas ellentétek allegóriája.

Jeremy Morris imádja a karácsonyt. Nem úgy, mint a legtöbb ember, aki meggyújtja az adventi gyertyákat, és hetekkel előbb megtervezi a karácsonyi menüt. Ő egy egészen más fokozaton híve az ünnepeknek. A negyvenes éveiben járó ügyvéd ugyanis már szeptemberben elkezdi díszíteni a családi házát és annak kertjét. A rengeteg időre szüksége is van, ugyanis - ahogy a címlapképen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái