Előfizetői tartalom

Kijev ellen küldheti Putyin a kéksapkásokat - Mit tudnak Oroszország rettegett elitkatonái?

Nyugati hírszerzők és politikusok szerint Oroszország készen áll arra, hogy megtámadja Ukrajnát, nemrég az ukránok az állítólagos inváziós tervek részleteit is ismertették. Ha hitelesek ezek a tervek, ha nem; amennyiben valóban sor kerül egy ilyen invázióra, kulcsfontosságú szerepet játszanának benne az orosz deszantosok, vagyis a VDV. Az orosz „kéksapkások” több szempontból is sajátos formációnak számítanak, hiszen önálló haderőnemként funkcionálnak, jól képzettek, magas szinten gépesítettek, de még saját állami ünnepnapjuk is van. Bár Zelenszkij-elnök szerint Ukrajna könnyedén kivédene egy orosz támadást, a számok nem éppen ezt mutatják.

Kulcsszerepben a deszant Az ukrán katonai hírszerzés november végén tette közzé Oroszország állítólagos inváziós terveit Ukrajna ellen. Ezek szerint Oroszország összesen 40 taktikai zászlóalj-csoporttal (BTG) tervezi megtámadni Ukrajnát, az invázió során pedig az ukrán fővárost, Kijevet is az ellenőrzésük alá akarják vonni. Az állítólagos tervek tartalmáról itt írtunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés