Előfizetői tartalom

Többe kerülhet a királyi család a briteknek, mint gondolnák – Vannak, akik múzeummá alakítanák a királyi palotát

A kritikusok szerint a brit királyi család tagjai kiváltságaikat kihasználva akarják elkerülni a botrányokat, miközben az adófizetők tartják el őket. A köztársaságpárti Republic szerint a hatalmas rejtett költségek miatt a Windsor-család és a monarchia sokkal többe kerül, mint az állampolgárok gondolnák; és nem csak tovább szabályoznák az uralkodó család eltartását, de meg is szabadulnának az idejétmúltnak, korruptnak és költségesnek tartott rendszertől.

Miből él a brit királyi család? A királyi család életének finanszírozása több forrásból történik. A csatornák között vannak teljesen állami, illetve magánosított források is. A királyi család állami apanázsát az úgynevezett Sovereign Grant kezeli, amelyet rengeteg kritika ért az elmúlt években. Tavaly 51,5 millió fontot (több mint 22 milliárd forint) költöttek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés