Előfizetői tartalom

Tényleg besült Oroszország szuperfegyvere? Titkos megállapodás állhat a botrány hátterében

December 28-án Izrael lebombázta a szíriai Latakiában található kikötőt, a támadásban az izraeli haderő (IDF) jelentős károkat okozott a vélhetően Iránból származó fegyverszállítmányokat tartalmazó konténerállományban, miközben saját maga semmilyen veszteséget nem szenvedett. Az incidens során Oroszország számára kifejezetten kellemetlen hírek kezdtek napvilágot látni, hiszen kiderült, hogy a sokáig a világ legjobbjaként emlegetett Sz-400-as típusú légvédelmi rakétarendszerek vigyáztak a térségre, melyek egy izraeli repülőgépet sem lőttek le. Most már nagyon úgy tűnik, hogy az oroszok még csak meg sem próbáltak tüzet nyitni az IDF gépeire, mely mögött egy Izraellel kötött háttéralku sejthető.

Miért bombázza Izrael Szíriát? A múlt hét elején izraeli rakéták csapódtak be Szíria Latakia nevű kikötővárosának kikötőjébe. A támadást rengeteg robbanás és hatalmas tűz követte, a szír kormány szerint „autóalkatrészeket és üzemanyagot,” a Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) értesülései szerint viszont fegyverszállítmányokat tartalmazó konténereket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés