Előfizetői tartalom

Kijózanító pofon helyett sokkal sötétebb időket hozhat az amerikai demokrácia szégyenfoltja

Kerek egy év telt el azóta, hogy Donald Trump legradikálisabb hívei megostromolták a Capitoliumot. Az incidens következtében öt ember vesztette életét és jelentős anyagi kár keletkezett az amerikai törvényhozás épületében. A Capitolium ostroma a modern amerikai politika egyik legellentmondásosabb és legmeghatározóbb napja volt, máig igencsak vitatott a megítélése, hiszen van, aki szerint Trump puccsot kísérelt meg, míg mások szerint az egészet valójában a CIA és az Antifa szervezte. Sajnos még csak az sem mondható el, hogy az esemény után akár az amerikai társadalom megosztottsága, akár a politikai erőszakra való hajlandóság jelentősen csökkent volna, ezért sokan már előre félnek attól, hogy mit hoznak majd a 2024-es választások, illetve hogy "normálissá" válik az erőszak a jelentősebb politikai események körül.

Egy éve volt a demokrácia sötét napja 2020. novemberében elvesztette Donald Trump republikánus elnök a 46. elnökségért folytatott választást Joe Bidennel, a demokraták jelöltjével szemben. Trump választási csalást kiáltott, elsősorban a magas arányú levélszavazatok miatt elhúzódó szavazat-összesítés miatt és megpróbálta jogi úton megtámadni a választások eredményét....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés