Előfizetői tartalom

Lehet, hogy az omikron hullám a magánlaborok tesztelési kapacitásait is túlterheli majd

Az omikron vírusvariáns gyors terjedése miatt rengetegen szeretnének PCR tesztet csináltatni, és ez kihívás elé állíthatja az utóbbi két évben egyébként már komoly tapasztalatokat rendelkező magánlaborokat is. Egyelőre nehéz megbecsülni, hogy hol jön el az a pont, ahol akár egy-egy PCR teszt megszervezése is nehézségekbe fog ütközni az időpontok és túlterheltség miatt, de a fertőzések nagyon gyors felfutása és a magas pozitív arány mind arra utalnak, hogy az eddiginél sokkal nagyobb kapacitásokra is szükség lehet. Ez a félelmem egy személyes tapasztalat útján is megerősödött.

Szerda kora este enyhe megfázásos tüneteket kezdtem el észlelni magamon. Mivel a hétfői napom úgy alakult, hogy jó pár emberrel találkoztam zárt térben, akik közül más is jelezte, hogy nem érzi jól magát, ezért kértem másnap délelőttre egy időpontot a Budaörsön lévő Whitelab-be. Ez egy kültéren álló konténerből átalakított minilabor. Olyasmi, amelyből több cég...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés