Előfizetői tartalom

Nincs egyetértés az EU-ban arról, hogyan reagáljanak orosz agresszió esetén

Portfolio
Az ukrán kormányzati portálokat ért múlt heti kibertámadás bizonytalanságot okozott az Európai Unióban, hogy miként büntessék meg Moszkvát, ha folytatja Ukrajna elleni támadásait. Az EU tagállamai ugyanis megosztottak abban a kérdésben, milyen mértékű válaszokat kellene adni az orosz ellenséges műveletekre – írja a Financial Times.

Az EU korábban úgy nyilatkozott, durva következményei és komoly ára lesz annak, ha Oroszország támadást indít Ukrajna ellen. A lap forrásai szerint azonban egyes uniós országok az olyan hibrid támadásokat, mint a kiber- vagy a hamis zászlós hadműveletek nem tekintik olyan eseményeknek, amelyeknek szankciókat kellene kiváltaniuk. Egy múlt heti franciaországi találkozón a források...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés