Előfizetői tartalom

Amerikai külügyminiszter: senki se lepődjön meg, ha Oroszország provokációba kezd Ukrajnában

MTI
Ne lepődjön meg senki, ha Oroszország provokál vagy incidenst okoz Ukrajnában, majd megpróbálja felhasználni azt a katonai beavatkozás igazolására abban a reményben, hogy mire a világ rájön a cselre, már túl késő lesz - jelentette ki Antony Blinken amerikai külügyminiszter csütörtökön Berlinben. Ez 24 órán belül a második magas rangú amerikai figyelmeztetés Joe Biden elnök után arra, hogy tényleg reális az oroszok ukrajnai hadművelete. Közben az oroszok arról beszélnek, hogy az ukrajnai polgárháború kiújulását provokálhatja ki Biden azon kijelentése, hogy az orosz bankokat eltiltják a dollárban végrehajtott tranzakcióktól, ha Oroszország intervenciót hajt végre Ukrajna ellen.

Az amerikai diplomácia vezetője a német-amerikai és a transzatlanti együttműködés erősítését szolgáló Atlantik-Brücke közhasznú egyesület fórumán elmondott beszédében az orosz-ukrán határ térségében végrehajtott orosz csapatösszevonásról szólva kiemelte, hogy Vlagyimir Putyin szándéka világos: az orosz elnök az Ukrajna elleni invázió alapját építi, mert nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés