Előfizetői tartalom

Churchillt miniszterelnökké tette, Boris Johnsont a mélybe taszíthatja egy legendás mondat

A héten tovább mélyült a brit kormányfőt övező botrány. A szerdai miniszterelnöki kérdések során nemcsak az ellenzék vezetői, hanem egyes konzervatív képviselők is szembeszálltak Boris Johnsonnal. A Downing Street 10-ben megtartott partikat vizsgáló jelentésre még várni kell, de továbbra is a botránytól hangos a parlament és az ország. Megdöbbenést keltett, hogy a Konzervatív Párt egyik képviselője átült a Munkáspárt soraiba és több konzervatív képviselő is zsarolásról nyilatkozott.

Történelmi sorok Túl hosszú ideje ül itt ahhoz, hogy bármi jót tegyen. Távozzon, mondom, többé ne is lássuk. Isten nevében, menjen! – e hangzatos sorok már többször is elhangzottak a brit parlament épületében a történelem során. Először az I. Károly angol királyt kivégeztető, Angliát köztársasággá alakító diktátor, Oliver Cromwell zengte ezen szavakat, amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés