Előfizetői tartalom

Már 1000 magyar jelentkezett zsoldosnak - Hamarosan akcióba lendülhet a fegyveres magánhadsereg

Több mint 1000 ember jelentkezett már Magyarországon Bagjos Richárd katonai magánvállalatához (PMC), aki először tavaly júliusban jelentette be, hogy veszélyes területekre szeretne kivinni egy dubai központú cég megbízásából zsoldosokat. A bejelentést vegyes reakciók követték, a Portfolio a napokban leült beszélgetni a biztonsági szakemberrel, hogy többek közt ezekről, illetve a PMC-vel kapcsolatos konkrét terveiről kérdezzen. Most úgy tűnik, hogy az év vége felé hivatalosan is megkezdi működését a Falcon Forces névre hallgató zsoldoscsapat, a nyáron indulnak az összeszokáshoz szükséges tréningek, illetve fegyvereik, felszerelésük is gyakorlatilag megvan. Bár lényegesen előrehaladottabb állapotban van a PMC-startup szervezése, mint tavaly nyáron, még most sem teljesen biztos, hogy elindul a vállalkozás, hiszen a befektetők megbízókat szeretnének látni, mielőtt leteszik a pénzt az asztalra, az ügyfelekkel folytatott tárgyalások viszont rögös úton haladnak.

Alakul a „magyar PMC” Tavaly látszólag a semmiből jött a Növekedés.hu cikke, melyben egy biztonsági szakember, Bagjos Richárd, arról beszélt, hogy egy fegyveres katonai magánvállalkozáshoz (PMC) volt rendőröket, katonákat toboroz Magyarországon. Az írást vegyesen fogadta a katonai témák iránt érdeklődő olvasóközönség; voltak, akik valamilyen összeesküvést gyanítottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés