Előfizetői tartalom

Oltásellenes konteópápává nőtte ki magát az ifjabb Robert F. Kennedy, aki apja gyilkosát is szabadon engedné

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó nemrég elutasította Robert F. Kennedy gyilkosa, Sirhan B. Sirhan feltételes szabadlábra helyezését. A híres elnök, az 1963-ban meggyilkolt John F. Kennedy öccse 1968-ban esett merénylet áldozatául, amely bátyja halálához hasonlóan sokkolta Amerikát, és számos összeesküvés-elmélet terjed róla azóta is. A néhai szenátor és demokrata elnökaspiráns nevét viselő fia, Robert F. Kennedy Jr. is a konspirációs elméletek terjesztőihez tartozik: szerinte nem Sirhan a gyilkos, ezért még a kormányzót is külön cikkben szólította fel, hogy hagyja jóvá szabadlábra helyezését. A Kennedy család legtöbb tagja azonban nem osztja nézeteit, és megnyugvással fogadták, hogy a merénylő börtönben marad. Az ifjabb Robert F. Kennedy nemcsak a merénylettel kapcsolatos alternatív nézetei miatt vált hírhedtté, hanem azért is, mert alapítványa révén az oltásellenes nézetek egyik legfőbb terjesztőjévé nőtte ki magát az Egyesült Államokban, nemrég pedig könyvben is hangot adott nézeteinek, amelyben Anthony Faucit és Bill Gates-t is célba vette.

Nem szabadulhat Robert F. Kennedy gyilkosa Január 13-án Gavin Newsom kaliforniai kormányzó elutasította Robert Francis Kennedy néhai igazságügyi miniszter és New York-i szenátor, demokrata elnökaspiráns gyilkosa, a palesztin származású Sirhan B. Sirhan feltételes szabadlábra helyezését. Az 1969-ben halálra, majd a halálbüntetés kaliforniai eltörlését követően 1972-ben életfogytiglani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés