Előfizetői tartalom

Véres háború robbanhat ki a szomszédban – Túlélheti Ukrajna Putyin támadását?

Kifejezetten forró a helyzet Ukrajna körül, ahogy lélegzetét visszafojtva figyeli a világ, hogy vajon Putyin kiadja-e a támadási parancsot az ukrán határ körül állomásozó 100 ezer orosz katonának. Bár a Kreml továbbra is tartja magát ahhoz, hogy nem akar támadni, nyugati elemzők azt találgatják, hogy teljes invázióra, vagy csupán limitált behatolásra kerülhet sor. Az orosz erőfölény jelentős, ettől függetlenül az ukránok remélik, hogy ha az oroszok valóban támadnak, az egész ország fegyvert fog és egy elhúzódó háború során sikerül „kivéreztetni” az inváziós sereget.

Limitált behatolás vagy teljes invázió? Bár a Kreml a mai napig tagadja, hogy bármilyen támadást terveznének Ukrajna ellen, az amerikai hírszerzés szerint már rég készen vannak az erre vonatkozó tervek. Kapcsolódó cikkünk 2021. 11. 22. Kongatják a vészharangot: Ukrajna elleni támadásra készülhet Putyin, 2022 elején megindulhat az invázió 2021. 12. 04. Az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés