Előfizetői tartalom

A hidegháború óta nem látott feszültségben találkozik Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin Moszkvában

Energetika és ukrán válság – ezek a témák kerültek elő legtöbbször az Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök közötti kétoldalú találkozók sajtótájékoztatóin és nyilvános közléseiben. Várhatóan ugyanez a két téma uralja majd a soron következő, február 1-jén esedékes tizenegyedik találkozót is, amely a koronavírus-járvány kitörése óta az első személyes megbeszélés lesz a két vezető között. A mostani találkozó egy tekintetben mindenképpen más lesz, mint az előbbiek: az ukrajnai feszültség ugyan már 2015 óta állandó témája a tárgyalásoknak, most minden eddiginél feszültebb a nemzetközi légkör, mióta Oroszország már több mint 100 ezer katonát vont össze az ukrán határ közelében. Mi történt az eddigi találkozókon, és mit várhatunk a magyar miniszterelnök keddi moszkvai útjától?

A járvány kitörése óta először találkozik Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az orosz TASZSZ hírügynökségnek adott január 20-i interjújában jelentette be, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök következő találkozójára február 1-jén kerül majd sor. Orbán december 21-én közölte, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés