Előfizetői tartalom

Izgalmas felvételek szivárognak az ukrán határon felvonuló félelmetes orosz fegyverarzenálról

Jelentős mennyiségű haditechnikát csoportosított át Oroszország az ukrán határ térségébe az elmúlt napokban, még azokon az eszközökön felül is, melyek miatt az elmúlt hetekben már eleve nagy volt a feszültség. Partraszállító hajók jelentek meg a Krím körül, ballisztikus rakéták települtek Fehéroroszországba és hosszú harckocsi-oszlopokról készültek felvételek, ahogy vasúti szállítmányok részeként az ukrán határ körül található orosz városokba robognak. Oroszország a hidegháború óta nem látott volumenű hadgyakorlatot jelentett be és hivatalosan a csapatmozgások ennek a részét képezik, nyugati elemzők viszont tartanak attól, hogy az egésszel csupán egy Ukrajna elleni inváziónak ágyaznak meg.

A hidegháború óta nem látott hadgyakorlatba kezdett Oroszország és Fehéroroszország az utóbbi ország területén. A Szövetségi Eltökéltség – 2022 fedőnevű gyakorlaton mintegy 30 ezer orosz katona és meg nem nevezett létszámú belarusz katona vesz részt. A hadgyakorlat egyes mozzanatai kifejezetten közel zajlanak a fehérorosz határtól mindössze 90 kilométerre lévő ukrán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés