Előfizetői tartalom

Teljesen ellentmondó hírek jönnek az ukrán konfliktusról – Most akkor mégis mi a fene történik?

Huszák Dániel
Egymásnak teljesen ellentmondó információk jönnek az orosz, illetve amerikai érdekszférából azzal kapcsolatosan, hogy most elindult-e a de-eszkaláció Ukrajna térségében; sikerül-e biztosan elkerülni a „küszöbön álló” háborút. A Kreml azt állítja, hogy elkezdték a csapatkivonást a térségből, de a NATO és a nyugati országok kormányai nem hisznek nekik. Közben összecsaptak a Donyec térségét uraló oroszajkú lázadókkal az ukránok, a nyugati médiában pedig azt pedzegetik, hogy Oroszország mindössze háborús ürügyet keres.

Ellentmondó információk Az Egyesült Államok több fontos tisztségviselője is azt állította a múlt héten, hogy február 16-án (vagyis tegnap) megtámadja Oroszország Ukrajnát. A Kreml február 15-én váratlanul bejelentette, hogy nemhogy nem támadnak, de elkezdik hazaküldeni az ukrán határ térségéből a katonákat, haditechnikai eszközöket állandó állomáshelyeikre. A csapatkivonásokról...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái