Előfizetői tartalom

Nagy hír jött éjjel: a háború küszöbén egy új Putyin-Biden találkozó lehet

Portfolio
Miközben számos jel szerint Oroszország közelebb került Ukrajna megtámadásához, vasárnapról hétfőre virradó éjjel azt jelentette be a francia elnöki hivatal, hogy mind Vlagyimir Putyin orosz elnök, mind Joe Biden amerikai elnök beleegyezett egy személyes csúcstalálkozóba az ukrán helyzetről. Ennek tartalmi és időzítési kereteit február 24-én tisztázza majd a két ország külügyminisztere és a Fehér Ház részéről a találkozónak az az előfeltétele, hogy ne támadja meg Ukrajnát Oroszország. A diplomáciai rendezés reményének felcsillanása miatt a határidős amerikai és európai részvényindexek ugrással, az olajár eséssel reagált.

Miután vasárnap azt jelentette be az orosz vezetés, hogy a tervekkel ellentétben, a kelet-ukrajnai szakadár területeken látott feszültségek miatt meghosszabbítják az orosz haderő állomásozását a fehérorosz területen, vasárnap arról érkeztek hírek, hogy az orosz haderő mind a fehérorosz területen, mind Oroszországban még közelebb jutott a ukrán határhoz, illetve tovább...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái