Előfizetői tartalom

3 ok, amiért Putyin egész Ukrajna lerohanását fontolgatja

Tegnap elismerte Vlagyimir Putyin a kelet-ukrajnai szakadár területek szuverenitását és „békefenntartókat” küldött a régióba. Előtte viszont egy kifejezetten háborús hangvételű beszédet tartott, melyben több utalást is tett arra, hogy nem biztos, hogy megáll az orosz haderő a szakadár területek határán, hanem Ukrajna teljes bekebelezését tervezi. Nézzünk meg hármat Putyin legsúlyosabb kijelentései közül.

1. Ukrajna eredete és a „valódi dekommunizáció” A tegnapi beszédében Vlagyimir Putyin többször is kijelentette, hogy Ukrajna lényegében Vlagyimir Iljics Lenin és a bolsevikok mesterséges kreálmánya. Ma akár Vlagyimir Iljics Lenin Ukrajnájának is lehetne hívni. Ő a kitaláló és a főépítész – mondta Vlagyimir Putyin, majd hozzátette: Ukrajna hálátlan leszármazottai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés