A NATO-főtitkár szerint Magyarországgal is tervei vannak Putyinnak

Portfolio
Jens Soltenberg, a NATO főtitkára sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy "a Kreml céljai nem korlátozódnak Ukrajnára". Decemberben már beszámoltunk azon orosz követelésekről, melynek része a NATO-haderők visszavonása a védelmi szövetség 1997-ben elfoglalt pozícióira, mielőtt többek között Magyarország a védelmi szövetség tagjává vált volna. A NATO vezére szerint Vlagyimir Putyin erőt fog alkalmazni ennek eléréséhez. Korábban már beszámoltunk arról is, hogy jelenleg nincs realitása egy Magyarország elleni támadásnak.

Felszólítjuk Oroszországot, hogy hagyja abba ezt az értelmetlen háborút, azonnal hagyjon fel a támadásokkal, vonja ki minden erejét Ukrajnából, térjen vissza a párbeszéd útjára és forduljon el az agressziótól

- mondta sajtótájékoztatóján Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, hozzátéve, hogy "a Kreml céljai nem korlátozódnak Ukrajnára".  

A NATO vezetője kiemelte: Putyin azt akarja, hogy vonják ki csapataikat azokból az országokból, amelyek 1997 után csatlakoztak a szövetséghez, és erőt fog alkalmazni céljai eléréséhez.

Decemberben már beszámoltunk azon orosz követelésekről, melynek része a NATO-haderők visszavonása a védelmi szövetség 1997-ben elfoglalt pozícióira, mielőtt a Cseh Köztársaság, Magyarország, Lengyelország, Bulgária, Litvánia, Lettország, Észtország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Albánia, Horvátország, Montenegró és Észak-Macedónia belépett volna az Észak-atlanti Szerződés Szervezetébe.

Az Ukrajna elleni orosz invázió kapcsán gyakran felmerül a kérdés, hogy előfordulhat-e, hogy Oroszország tényleg nem áll meg, miután lerohanta Ukrajnát és elindul nyugat felé, célba véve Lengyelországot, Romániát, netán Magyarországot. 

Korábban már beszámoltunk arról is, hogy jelenleg nincs realitása egy Magyarország elleni támadásnak.

Stoltenberg arra is figyelmeztetett, hogy a szövetség újfajta helyzet elé néz az európai biztonság terén; szerinte más lesz a normális, mint eddig.

Címlapkép forrása: Sky News/YouTube

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF