Előfizetői tartalom

Diktatúrákat erősítettünk meg, amiért kegyetlen árat fizetünk

Hornyák József
Az autoriter vezetőknek nincs sok választásuk, amikor elkezd gyengülni a hatalmuk. Sikertelenségeiket az emberek elhallgattatásával, a hírek teljes meghamisításával ellensúlyozzák, és megtévesztik a nemzetközi közösséget. Oroszország példáján keresztül ideje lenne megtanulni, hogy az autoriter rezsimek nemzetközi kereskedelembe való integrálása, a Nyugat által támogatott felemelése egyrészt nem hozza el a demokratizálódást, másrészt nem csak olcsó energiát, ruhát és okostelefont eredményez. A rezsimek ilyen közvetett támogatásért a demokratikus világ előbb-utóbb súlyos árat fizet.

Nem mennek túl jól a dolgok mostanában Oroszországban. Habár a gazdaság erősödött ahhoz képest, mint amilyen katasztrofális állapotban volt néhány évtizede, az emberek életszínvonala nem javul túlságosan gyorsan. A nyersanyagban gazdag ország autoriter berendezkedéssel párosítva tipikus példája annak, hogyan kell belezuhanni a közepes jövedelem csapdájába, ahonnan nem igazán...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái