Előfizetői tartalom

5 súlyos stratégiai hiba, ami szétverte a rettegett orosz haderő mítoszát

Az orosz haderő egy puskalövés nélkül elfoglalta a Krímet, aztán kimentek Szíriába és legyőzték a szír demokratikus erőket és az Iszlám Államot. Az évtized második felében Oroszország hiperszonikus rakétákat, robottankokat, exoszkeletonokat mutatott be. Látványos videók, hősies tettek, modern technológia. Úgy tűnt, hogy az orosz haderő túllépett a Vörös Hadsereg „többet erővel, mint ésszel” doktrínáján és félelmetesen ütőképes, modern védelmi erővé vált. Aztán jött az ukrajnai invázió, vele a videók a szénné égett orosz harckocsi-oszlopokról, a szántóföld közepén hagyott, 25 millió dolláros légvédelmi rendszerekről, a megtépázott orosz hadifoglyokról. Nézzük, mi történt.

Először is fontos kijelenteni azt, hogy az Ukrajnából érkező videók, hírek azt az illúziót keltik, hogy az ukrán haderő éppen fölényes győzelmet arat az értékelhetetlen teljesítményt nyújtó orosz haderővel szemben. Ez egész biztosan nem igaz; hogy mi lehet a valós állás, arról itt írtunk: Kapcsolódó cikkünk 2022. 02. 28. Ukrán szuperkatonák, gyengélkedő oroszok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés