Előfizetői tartalom

Tragikus az ukrajnai háború, rengeteg az áldozat – Ilyen számokat a második világháború óta nem láttunk

Sajnos úgy néz ki, az ukrajnai háború valódi humanitárius katasztrófa lesz, a magas orosz és ukrán katonai veszteségek mellett a polgári áldozatok száma is exponenciálisan növekszik. Talán sosem tudjuk viszont meg azt, hogy pontosan hány ember vesztette életét ebben az értelmetlen háborúban, mivel mind az orosz, mind pedig az ukrán fél jelentősen torzítja saját sikereit és veszteségeit és a polgári áldozatokat is nehéz összegezni. Mindenesetre, még konzervatív becslések szerint is úgy tűnik, hogy az orosz oldal a második világháború óta nem látott veszteségeket szenved az invázió során és a civil áldozatok száma is magas.

Az orosz-ukrán háború eddig talán a világtörténelem legszélesebb körben dokumentált katonai konfliktusa, ami azt is jelenti, hogy ezzel egyszerre talán a legkomolyabb információs- és propagandaháború is ekörül a konfliktus körül zajlik. Rengeteg a félremagyarázott, véletlenül vagy szándékosan torzított, netán egyenesen hamis információ a konfliktusról. Még a videófelvételeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés