Előfizetői tartalom

Mi ez a csiki-csuki a lengyel MiG-29-esekkel? Igazából mindenki a háború eszkalációjától fél

Huszák Dániel
Lengyelország felajánlotta tegnap az Egyesült Államokon keresztül az összes röpképes MiG-29-es vadászgépét Ukrajnának és arra buzdított más országokat is, hogy tegyenek hasonlóan. Az Egyesült Államok azonban kivitelezhetetlennek nevezte a lengyel ötletet, így egyelőre aligha kerülnek a repülőgépek Ukrajnába. Úgy néz ki, a NATO-országok egyelőre maszatolnak ezzel a projekttel kapcsolatosan, mert nem akarják még jobban magukra haragítani Oroszországot, de az igazság az, hogy amellett, hogy komplikált és kockázatos lenne egy ilyen fegyvertranszfer, értelme sem lenne sok.

Lengyel MiG-29-eseket Ukrajnának? Még napokkal ezelőtt röppent fel az ukrán médiában az a hír, hogy Lengyelország, Bulgária és Szlovákia szovjet eredetű repülőgépeket tervez adni az ukrán légierőnek. Az ukránok még ekkor azt is állították, hogy a lengyelek azt is engedélyezni fogják, hogy a gépek lengyel katonai támaszpontokról szálljanak fel. Az ukrán híreket a NATO...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái