Előfizetői tartalom

Egyre durvább fegyvereket visznek Ukrajnába az oroszok, de vajon hol marad az igazi csúcstechnika?

Az Ukrajna ellen indított orosz invázió során általánosságban az volt megfigyelhető, hogy az orosz haderő elsősorban nem a csúcstechnikát, hanem a szovjet időkből megmaradt, felújított eszközöket alkalmazza a harcok során. A háború előrehaladtával azonban egyre modernebb orosz járművek, kézifegyverek is megjelentek a harctéren és váltak ellenséges tűz áldozatává vagy kerültek ukrán kézre. Az elmúlt években hypeolt orosz csúcstechnika, például Szu-57-esek, Armaták vagy Urán-9-esek még mindig nem jelentek meg Ukrajnában, melynek több lehetséges oka is van.

Egyre több a modern eszköz, modern veszteség Az invázió eleje óta megfigyelhető, hogy az Ukrajnát támadó orosz haderő zömében nem a legmodernebb haditechnikai eszközökkel, hanem jobb esetben felújított, rosszabb esetben kifejezetten elhanyagolt állapotú hidegháborús technológiával van felszerelve. A harckocsi-állomány zömét például T-72B3-asok alkotják, a gyalogságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés