Előfizetői tartalom

Háborús legenda születik: a világ leghalálosabb mesterlövésze Ukrajnában harcol, 6 orosz katonát megölt egy nap alatt

Huszák Dániel
Továbbra is rengeteg ellenőrizhetetlen valóságtartalmú, feltűnően nagyotmondó állítás terjed az ukrajnai háborúval kapcsolatosan. Az elmúlt napokban futótűzként söpört végig a hír a nemzetközi médiában egy kanadai mesterlövészről, aki pár napja csatlakozott az ukrán haderőt támogató külföldi milíciához. A „Wali” becenevű mesterlövészt úgy emlegetik, mint a ma élő legjobb mesterlövész az egész világon, aki 3,5 kilométerről ölt meg egy ISIS-harcost; első „munkanapján” pedig likvidált is egyből hat orosz katonát Kijev térségében. Érdemes az ilyen híreket erős fenntartásokkal kezelni, de ettől még valószínűleg tényleg felértékelődik a mesterlövészek szerepe majd a nagyvárosok körüli harcok előrehaladtával.

Megjelent Ukrajnában Wali Több nyugati hírportál is beszámolt a hét vége felé arról, hogy csatlakozott az ukrán haderőt támogató, külföldi milíciához egy „Wali” becenevű kanadai mesterlövész. Kapcsolódó cikkünk 2022. 03. 08. Megkezdte működését az ukrán idegenlégió A 40 éves veterán katona programozói állását, feleségét és egyéves babáját hagyta...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái