Előfizetői tartalom

Putyin népe már a földi pokol felé tart – Oroszország a harmadik világ kapujában

Vlagyimir Putyin akár úgy is bevonulhatott volna a történelembe, mint egy olyan diktátor, aki országában egy hazugságokra épített világot kialakítva létrehozott egy stabil, közepes jövedelmű gazdaságot. Hangozzon bármilyen furcsán, nem kis teljesítmény egy elnyomó rezsimtől, hogy ilyen szépen elvegetálnak a „közepes jövedelem csapdájában” nagyobb megrázkódtatások nélkül. Ehelyett Ukrajna lerohanásával Putyin a XX. század diktátoraihoz csatlakozik, aki most népét gazdasági, politikai és társadalmi értelemben is a harmadik világ szegénységének és kilátástalanságának útjára vitte.

Oroszország olyan szépen elvergődött a közepes jövedelem csapdájában az elmúlt időszakban, hogy nem is kívánhatott volna magának szebbet és jobbat egy diktatúrában élő állampolgár. Sosem váltak volna fejlett országgá, ez ugyanis az Oroszországhoz hasonló korrupt és elnyomó rezsimek számára elérhetetlen. De Ukrajna lerohanása előtt jó esélyük volt arra, hogy a hazugságokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés