Előfizetői tartalom

A fél világ rettegett Putyin brutális csecsen harcosaitól, aztán jött a meglepetés

Az orosz-ukrán háború első napjaiban váratlan bejelentés érkezett Csecsenföldről: Ramzan Kadirov csecsen vezető 10 ezer harcost küld Ukrajnába, akik az orosz haderő invázióját fogják segíteni. A csecsenek bevetéséről érkező hírek szabályosan sokkolták az ukrán és a nyugati közvéleményt: sokan könyörtelen hatékonyságot, brutalitást vártak a néptől, amely az 1994-96-os orosz-csecsen háború során gyakorlatilag legyőzte az orosz haderőt és kivívta a függetlenségét. A közvélemény aggályaiból eddig nem látunk sokat: a bevetett csecsen harcosok lelkesnek tűnnek, de közel sem olyan hatékonyak vagy brutálisak, mint amit sokan vártak tőlük.

10 ezer csecsen harcos Mint ismert, február 24-én nyíltan megtámadta Oroszország Ukrajnát. Egy nappal utána Ramzan Kadirov csecsen vezető beszédet tartott Groznyiban több ezer harcosa előtt és azt ígérte, 10 ezer katonával támogatja az Ukrajnában zajló „különleges katonai műveleteket.” A gyülekező csecsen harcosokról egy igencsak impozáns videó is felkerült az internetre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés