Előfizetői tartalom

Reddit-zsoldosok és Tiktok-zászlóalj – Miért gúnyolják az Ukrajnában harcoló önkénteseket?

Az orosz-ukrán háború nem csupán földön, vízen, levegőben, de az interneten is zajlik, mind az orosz, mind pedig az ukrán fél harcol a követők, lájkolók szívéért és lelkéért is. Ebben a nexusban nem csoda, hogy a gúnyolódás is elkezdődött a két, közösségi médiában kifejezetten aktív fél közt: az orosz oldalon harcoló csecseneket „Tiktok-zászlóalj,” az ukrán oldalon harcoló külföldi önkénteseket „Reddit-zsoldosok” vagy „Reddit-zászlóalj” névvel csúfolják. Mind a Roszgvargyia csecsenjeinek, mind az ukrán idegenlégiósoknak képzettsége jó indulattal is hiányosnak nevezhető, de cserébe nagyon aktívak a közösségi médiában.

Rendkívül aktívnak tűnnek a közösségi médiában az Oroszország oldalán harcoló csecsenek: folyamatosan töltik fel Tiktokra a harci tevékenységükről készült videókat, illetve Ramzan Kadirov csecsen vezető is folyamatosan publikál ilyen tartalmat Telegram csatornáján. Kapcsolódó cikkünk 2022. 03. 29. A fél világ rettegett Putyin brutális csecsen harcosaitól, aztán jött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés