Előfizetői tartalom

Példátlan helyzetbe kerültek Putyin elitkommandósai - Hogy teljesítenek Ukrajnában Oroszország legjobb katonái?

Az Ukrajna ellen indult, nyílt orosz invázió kezdete óta fontos szerepet játszanak Ukrajnában az orosz különleges erők; biztosan az országban harcolnak már a GRU és a Roszgvargyija szpecnazosai, illetve az elitegységként emlegetett VDV-deszantosok is. Ahogy más alakulatoknál, az orosz különleges erőknél is súlyosak a veszteségek, ami jelentős részben azzal is indokolható, hogy tényleg nagyon nehéz körülmények közt kell a szpecnazosoknak, deszantosoknak harcolniuk, részben rossz vezetői döntések, részben a modern hadviselés történelmében példátlan harctéri feltételek miatt. Nézzük, mit lehet tudni az Ukrajnában harcoló, orosz elitegységekről.

Ukrajnában harcol a szpecnaz Már az Ukrajna ellen, február 24-én indított invázió első szakaszában fontos szerepet játszottak az úgynevezett „szpecnazosok,” vagyis Oroszország különleges műveleti egységei a katonai műveletek kivitelezésében. A „szpecnaz” nem egy konkrét egység neve, hanem minden orosz szárazföldi különleges egységre használatos gyűjtőnév, összességében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés