Előfizetői tartalom

Ha aggódsz a világ sorsa miatt, akkor ennek az embernek a könyveit érdemes olvasnod

A híreket nézve, hallgatva és olvasva az a benyomásunk támadhat, hogy a világ egyre rosszabb és rosszabb hely lesz. Anélkül, hogy a bolygónkon lévő gazdasági és társadalmi nehézségeket vagy a háború borzalmait egy pillanatig is lebecsülnénk, érdemes néha egy kicsit hátra lépni és megnézni az összképet hosszabb időszakokon át. Ez pedig még a legpesszimistábbak számára is árnyalja a képet, főleg ha egy olyan szerző könyveit olvassuk, akinek még Bill Gates is nagy rajongója.

Számos okunk lehet mostanában, hogy elkeseredjünk a világ folyása felett. Az infláció tömegeket lök vissza a nyomorba, komplett országok táncolnak a csőd szélén. A populizmus és a véleménybuborékok lassan felzabálják az értelmes társadalmi párbeszéd utolsó morzsáit. Ahová csak nézünk, adóssághegyeket látunk, és jól tudjuk, hogy ennek egy részét az adósok soha nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés