Előfizetői tartalom

Oroszország szárazföldi folyósót akar létesíteni Moldovához – Meg is van Putyin újabb célpontja?

Az orosz védelmi minisztérium közzétette az ukrajnai invázió második szakaszának céljait, melyek között Dél-Ukrajnából Transznisztria fellé létesített kijárat létesítése is szerepel. Transznisztria, azaz a Dnyeszter Menti Köztársaság hivatalosan ugyan Moldovához tartozik, de 1992 óta szakadár államként működik, és mintegy 2000 fős orosz katonai kontingens biztosítja a fennmaradását. Egy szárazföldi folyósó létesítése a Krím és Transznisztria között logikus orosz lépésnek tűnik, de félő, hogy ha ezt sikerülne az oroszoknak elérni, nem állnának meg a szakadár területnél, hanem a valaha a Szovjetunióhoz, korábban pedig az Orosz Birodalomhoz tartozó Moldovát is bekebeleznék.

Az oroszok közzétették az ukrajnai háború céljait Az orosz védelmi minisztérium pénteken közzétette az ukrajnai orosz invázió második szakaszának céljait négy pontban. A dokumentum már csak azért is érdekes, mert az orosz vezetés eddig csak olyan homályos vagy geopolitikai jellegű célokat fogalmazott meg, mint Ukrajna „nácitlanítása” és „demilitarizálása”, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés