FONTOS Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el
 
Előfizetői tartalom

Sosem látott lista került ki az Ukrajnába ömlő amerikai fegyverekről – Ettől már Putyin keze is megremeghet?

Minden korábbinál részletesebb listát tett közzé nemrég az amerikai védelmi minisztérium azokról a fegyverekről, haditechnikai eszközökről, melyet az ukrán haderőnek biztosítanak. A listán olyan tételek is szerepelnek, melyet az Egyesült Államok még soha korábban nem közölt (pl. robothajók), illetve összegezve vannak rajta olyan meglepően magas számok is, mint például az, hogy Amerika már 50 millió darab lőszert és 19 500 tankelhárító fegyvert küldött Ukrajnának.

Néhány napja az amerikai védelmi minisztérium közleményt publikált, melyben részletezik az Ukrajnának biztosított fegyvercsomagok tartalmát, illetve annak tényét is közlik, hogy csupán a Biden-kormány eddig 4 milliárd dollárnyi „biztonsági támogatást” biztosított Ukrajnának. Hozzáteszik: ennek a csomagnak a nagy részét, mintegy 3,4 milliárd dollárnyi szállítmányt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés