Előfizetői tartalom

Putyin váratlan húzása miatt nagyot fordult a világ - Egyetlen lövés nélkül hatalmas győzelmet arathat a NATO

Heteken belül bejelentheti Svédország, hogy Finnországgal együtt csatlakozni kíván a NATO-hoz. A kormányzó szociáldemokraták hagyományos semlegességi politikáját Oroszország Ukrajna elleni inváziója írta felül. A NATO számára jelentős nyereség lenne a stratégiailag kiemelten fontos fekvésű Svédország csatlakozása, miután a skandináv ország fejlett – többek között a Gripen vadászgépeket gyártó – hadi iparral rendelkezik, valamint hadseregének modernizációs szintje számos NATO-tagállam mutatóit is felülmúlja.

Pár hét múlva, a május 16-ával kezdődő héten Svédország és Finnország közösen jelentheti be, hogy felvételüket kérik a NATO-ba – értesült a héten az Iltalehti című finn lap. Az újság szerint Stockholm arra kérte Helsinkit, hogy késleltesse a NATO-csatlakozási szándékának bejelentését, hogy a két, egymással szorosan együttműködő észak-európai ország egyszerre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés