Előfizetői tartalom

Mit tud a Sztugna-P, az ukrán tankgyilkos csodafegyver, ami már a helikoptereket is pusztítja?

Rengeteg szó esik az orosz-ukrán háborúban a nyugati Javelin és NLAW páncéltörő fegyverekről, viszont sokkal kevesebbet lehet hallani az ukránok saját fejlesztésű Sztugna (vagy Sztuhna) P fegyverrendszeréről, amely legalább annyira tizedeli az orosz páncélosállományt, mint a nyugati fegyverek; sőt, már két harci helikoptert is lelőttek vele. Mit tud a Sztugna-P? Tényleg olyan jó fegyver, netán jobb, mint az amerikai Javelin? Nézzük.

A háború előtt nem sok komoly szakértő gondolta volna, hogy az ukrán hadiipar saját termékei érdemi segítséget nyújtanak majd az ukrán fegyveres erőknek a modern orosz fegyverrendszerek ellen, de ez is egy olyan téves prekoncepció volt az ukrán fegyveres erőkkel kapcsolatosan, melyre a február 24-én indult orosz invázió eseményei alaposan rácáfoltak. Meglepő eredményt értek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés