Előfizetői tartalom

Csak blöfföl Erdogan a NATO-bővítés ellenzésével? – Ezt alkudhatja ki a vétó elengedéséért

Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának belengetett vétójával Törökország nemcsak azt érheti el, hogy a két észak-európai ország valamilyen módon fellépjen általa terroristáknak tartott kurd személyekkel szemben, hanem jelentős engedményeket csikarhat ki Washingtontól a vadászgépflottájának korszerűsítése terén is. A vétóval való fenyegetőzés egyben a török közvéleménynek is szól, mivel így Erdogan a nemzeti érdekeket határozottan képviselő államférfi képében tündökölhet. Márpedig a jövő nyári választások előtt az államfőnek igencsak szüksége van szavazóbázisának növelésére, miután a súlyos gazdasági, pénzügyi válság miatt az utóbbi időben megcsappant a támogatottsága.

Recep Tayyip Erdogan török államfő az utóbbi napokban többször is leszögezte, hogy a NATO-tag Törökország nem támogatja Svédország és Finnország csatlakozást a katonai szervezethez, mivel szerinte a két észak-európai ország az Ankara által terrorszervezetnek minősített Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) és a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milícia tagjainak nyújtanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés