Előfizetői tartalom

Ukrajna kizárta a fegyverszünet lehetőségét, Moszkva csaknem ezer amerikai állampolgárt tiltott ki Oroszországból - Háborús híreink vasárnap

Portfolio
Továbbra is súlyos harcok folynak Ukrajnában. A mariupoli Azovsztal acélművet védő utolsó ukrán katona is letette a fegyvert az oroszok előtt. A védők sorsa, akiket orosz, illetve szakadár területekre szállítottak, kétséges. Moszka, a legfrissebb információk szerint a Putyinhoz közeli, oroszbarát, ukrán oligarchát, Viktor Medvedcsukot kérné értük cserébe. A stratégiai fontosságú kikötőváros eleste ellenére az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij szombaton egy televíziós beszédben úgy fogalmazott, hogy "Ukrajna eltörte az orosz hadsereg gerincét.” A harkivi régiót eközben folyamatosan szabadítja fel az ukrán hadsereg, ám a keleti fronton az oroszok továbbra is nagy erőkkel igyekeznek áttörni az ellenállást. Biden elnök aláírta, és ezzel megindulhat az eddigi legnagyobb, 40 milliárd dolláros segélycsomag Ukrajnának. Moszkva ezt követően 963 amerikainak, köztük az elnöknek, tiltotta meg, hogy belépjenek Oroszországba.

2022. május 23. 07:46 Megosztás Tudósításunk folytatódik Ebben a cikkben. 2022. május 22. 15:34 Megosztás ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés