Előfizetői tartalom

Katasztrófa lenne, ha Putyin megszerezné Ukrajna új csodafegyverét

Hosszas huzavona után végül úgy döntött Joe Biden elnök, hogy odaadja a régóta áhított, M142 HIMARS rakéta-sorozatvetőket Ukrajnának. A lépéssel az Egyesült Államok első embere igencsak komoly kockázatot vállal, hiszen megvan az esélye annak, hogy a rakétarendszerek orosz kézre kerülnek, majd egy titkos katonai laborban kötnek ki. Ennek a kimenetelnek súlyos következménye lehet a NATO biztonsági stabilitására nézve.

Joe Biden elnök tegnap újabb, Ukrajnának szállított fegyvercsomagot jelentett be, mely elmondása szerint „precíziós rakétarendszereket” is tartalmazni fog. Az amerikai média szerint ez a rendszer az Ukrajna által régóta áhított M142 HIMARS rakéta-sorozatvető lesz, melynek rövidebb hatótávolságú változatát kapják meg az ukránok. Kapcsolódó cikkünk 2022. 06. 01. Meggondolta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés