Előfizetői tartalom

Egy váratlan döntés és egy véres csata örökre megváltoztatta a világ történelmét ezen a napon

A normandiai partraszállásról évente emlékeznek meg országok vezetői, helyiek és turisták. Az 1944. június 6-án meginduló hadműveletnek az emlékhelyek és múzeumok mellett számos nagyszabású film és filmsorozat is emléket állított, mint például a Ryan közlegény megmentése vagy Az elit alakulat. A D-Day 20. évfordulója alkalmából a CBS riportere, Walter Cronkite nem mással, mint a szövetséges erők vezetőjével, Dwight D. Eisenhower tábornokkal, az Amerikai Egyesült Államok 34. elnökével látogatott el a legfontosabb döntések és a harcok helyszíneire. Az 1963 augusztusában elkészített anyag a hadművelet főbb eseményei mellett tisztább képet mutat, mélyebb érzéseket ad át a döntések, a következmények és a küzdelem emberi oldaláról.

Gold, Juno, Sword, Utah és Omaha. Emberek százmilliói éltek közel 5 éve a náci Németország elnyomása alatt, amikor a szövetséges csapatok Normandia ezen partszakaszain küzdöttek azért, hogy elfoglaljanak egy talpalatnyi földet, majd felszabadítsák Európát. 1944. június 6-án a világtörténelem legnagyobb invázióját indították meg Hitler erődje ellen. A D-Day főparancsnoka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés