Előfizetői tartalom

Továbbra sincs megoldás az ukrán gabonaexport leállására, az uniós vezetők keményen nekimentek Oroszországnak

MTI
Elfogadhatónak nevezte szerdán Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter az ENSZ-nek azt az elképzelését, amely szerint egy tengeri folyosón újraindítanák az ukrán gabonaexportot a Fekete-tengeren. Közben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban azt mondta, az élelmiszer bekerült az orosz rezsim terrorfegyver-arzenáljába, csak így lehet azt jellemezni, hogy Moszkva blokád alá vont 20 millió tonna ukrajnai gabonát, és a szántóföldeket támadja, ellehetetlenítve az ukrán gazdák munkáját.

Lavrov és Cavosuglo tárgyalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel Ankarában tartott megbeszélése után Mevlüt Cavusoglu arról beszélt, hogy az ENSZ terve ésszerű és megvalósítható, de erről még további tárgyalásokat kell tartani Moszkvával és Kijevvel, hogy garantálni lehessen a hajók biztonságát. Cavusoglu jelezte: legitimnek tartja Oroszországnak azt a követelését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés