FONTOS Könnyítésről döntött a kormány: a katásokat segítenék az áttérésre
boris_johnson_shutter
Globál

Saját miniszterei győzködik Boris Johnsont, hogy mondjon már le

Portfolio
Szerdán Boris Johnson hivatalos rezidenciáján gyűltek össze a brit kormány egyes tagjai, hogy felszólítsák, mondjon le a brit kormányfői posztról, miután ma is ragaszkodott ahhoz, hogy nem kíván távozni a pártján belül egyre erősödő ellenállás ellenére sem. A Politico beszámolója szerint Nadhim Zahawi is a lemondását követelők között van, akit még 24 órája sem nevezett ki pénzügyminiszterének.

Több mint 30 kormánytag lemondott, és a Konzervatív Pártban számos képviselő nyíltan fellázadt az utóbbi időben Johnson ellen. Szerdán néhány miniszter azért járt a Downing Streeten, hogy megmondják a miniszterelnöknek, hogy távoznia kell - mondta egy forrás a Reutersnek. Egy másik forrás szerint legalább egy olyan is jelen volt, amelyik támogatta őt.

A lemondását követelő hangokra eddig Johson úgy reagált, hogy a 2019-es országos választásokon - amelyeket nagy többséggel nyert meg – felhatalmazást kapott a folytatásra. "Nem fogok lemondani, és őszintén szólva az utolsó dolog, amire az országnak szüksége van, az egy választás" - mondta korábban egy parlamenti bizottságnak, és nem volt hajlandó válaszolni arra, hogy megpróbálna-e a posztján maradni akkor is, ha elveszítené a saját pártjának képviselői körében a bizalmi szavazást.

Johnson egészségügyi és pénzügyminisztere kedden mondott le, a szerdai parlamenti kérdések során pedig egyes konzervatívok nehezen tudtak nem nevetni, mások kigúnyolták őt. Annak ellenére, hogy még egykori támogatói is azt mondták, hogy a jelenlegi válság csak a lemondásával érhet véget, Johnson megesküdött, hogy tovább harcol, és szóvivője szerint biztos benne, hogy megnyer egy újabb bizalmatlansági indítványt, miután a múlt hónapban egy előzőn csak hajszállal ment át.

"Egy miniszterelnök feladata nehéz körülmények között, amikor kolosszális megbízatást kap, az, hogy folytassa a munkát" - mondta Johnson a parlamentben. "És ezt fogom tenni."

Címlapkép: Shutterstock

tüzifa tilalom
mali afrika
japan lakossag
finn parlament
rusvai miklos nílusi laz

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

Holdblog Sörhatalmak klubja

Volt már amerikai steaktérkép és európai strandverseny, most mutatjuk, sörgyártásban mely nemzetek a legnagyobb szereplők!...

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst

Tőkeszámítási szakértő IT területre

Tőkeszámítási szakértő IT területre

Tőkeszámítási szakértő

Tőkeszámítási szakértő
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
pezugyminiszteirum