Előfizetői tartalom

Városokat bénítanak meg a traktoros tüntetők Hollandiában, már lövések is dördültek

A holland kormány 2030-ig 50%-kal csökkenteni akarja az ország nitrogénkibocsátását. A döntés által leginkább érintett mezőgazdasági dolgozók a döntés elleni tiltakozásképp az ország több pontján munkagépekkel próbálják blokkolni a forgalmat. 2019-ben egyszer már hatékonynak bizonyult ez a megmozdulásforma. Az ABC értesülései szerint az indulatok akkor hágtak tetőfokukra, amikor a rendőrség rálőtt az egyik résztvevőre.

De miért is kezdtek el tüntetni a farmerek? A holland kormány június elején jelentette be, hogy 70%-kal kívánja csökkenteni a nitrogénkibocsátást az ország bizonyos, természetvédelmi szempontból kiemelt régiójában, ezzel elősegítve azt, hogy a környezet regenerálódhasson. A magas nitrogénkibocsátás savas esőt okozhat, mely mind az élővilágra, mind az eső által érintett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés